Antiquariaat Dearartbooks
Alex Winnepenninckx

Samen met mijn vrouw en enkele vrienden heb ik een boek geschreven over de Mechelse architect Jos. Chabot (lees meer hierover in “Jos. Chabot, een Mechels architect“). In 1996 werd het boek voorgesteld tijdens de Open Monumentendag. Tijdens het schrijven van dit boek raakte ik erg gepassioneerd door de architectuur en toegepaste kunsten uit het Interbellum. Vooral art deco en modernisme fascineerden me.

Ik volgde nadien dan ook een antiekopleiding en maakte allerlei papers (o.a. over de keramiek van Clarice Cliff) uit deze periode. Aangezien ik altijd al veel las en een “boekengek” was, was de keuze dan ook vlug gemaakt. Ik wou een antiquariaat met boeken hoofdzakelijk gewijd aan de architectuur en kunsten uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Dit antiquariaat bestaat in 2014 15 jaar. Vooral in Nederland, traditioneel een land dat het boek hoog in het vaandel draagt, doe ik jaarlijks mee aan de grote boekenmarkten in Dordrecht, Deventer en Tilburg. Maar ook de Kunstboekenmarkt aan het SMAK in Gent mocht (en mag) al snel op mijn aanwezigheid rekenen, evenals de maandelijkse boekenmarkt in het Luchtvaartmuseum in Brussel. Een selectie van mijn boeken wordt tevens aangeboden op het internet via Antiqbook, onder de volgende link : http://www.antiqbook.com/index.php?o=winn22

Vanaf juni zijn we elke zaterdag geopend van 14 tot 18 u, uitgezonderd tijdens beurzen. Uiteraard bent u de andere dagen steeds welkom op afspraak.

Het antiquariaat mikt op een nichepubliek, dat geïnteresseerd is in 20ste eeuwse architectuur en kunst(en). De klanten zijn meestal even gepassioneerd als ikzelf door deze architectuur en creativiteit. Ik nodig jullie dan ook uit om in het antiquariaat hierover van gedachten te wisselen bij een koffie of een glaasje wijn. Het is trouwens ook de bedoeling de architectuur, kunsten, literatuur en muziek uit de 20ste eeuw op geregelde tijdstippen via tentoonstellingen, boekvoorstellingen, lezingen en kunstuitingen te belichten. Dit maakt het antiquariaat tot een boeiend trefpunt.

We willen het 15-jarig bestaan van ons antiquariaat ook vieren met het lanceren van een website : www.dearartbooks.com. Vanwaar deze naam ? “dear” is een letterwoord dat staat voor Design, Architecture. Tegelijk willen we benadrukken dat we bijzondere boeken te koop aanbieden mbt design, architectuur en kunst.